BeBiodiversity logo

MENU
BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteit is onze business!

 

Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. NNOF is gespecialiseerd in upcycling (*) van kantoormeubilair en in de inrichting van werkruimtes, en profileert zich duidelijk in de circulaire economie. Een tijdje terug breidde het bedrijf zijn diensten uit met adviesverlening voor de aanleg van biodiversiteitsvriendelijke buitenruimtes.

 

NNOF is gevestigd in Vilvoorde en recupereert kantoormateriaal dat verouderd is of niet meer aangepast aan de werkomgeving en tilt het echt naar een hoger niveau. NNOF neemt altijd goed de tijd om te luisteren naar de noden van zijn klanten, analyseert de bestaande situatie en bedenkt vervolgens mogelijkheden om een nieuwe omgeving te creëren waarin de bestaande elementen worden hergebruikt in plaats van ze bij het afval te gooien.

Resultaat: mooi en goed doordacht kantoormeubilair dat zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen de verspilling van hulpbronnen. Zo goed als alle oude materiaal wordt gerecupereerd, wat een besparing mogelijk maakt van 10 à 20% op de aankoopfactuur. De verantwoordelijke van NNOF erkent: “De besparing van 10 à 20% is vooral mogelijk in grote bedrijven, wat niet uitsluit dat we ook voor kleine structuren kunnen werken”.

60% minder impact op de natuur

Doorgaans kan 60% van het gerecupereerde meubilair en materiaal (vloerbekleding, scheidingswanden, lampen, planten, …) geïntegreerd worden in het nieuwe project van het bedrijf, wat al heel bevredigend is. De resterende 40% wordt ter plekke gesorteerd en verzonden naar een centrum voor nuttige toepassing. De aanpak van NNOF vermijdt een grote hoeveelheid afval en verbruikt heel wat minder energie en grondstoffen om het meubilair en de materialen te produceren. Dat is een grote troef voor de biodiversiteit. Want dankzij die recuperatie worden primaire grondstoffen uitgespaard voor de vervaardiging van nieuw kantoormateriaal. De ontginning en productie van die grondstoffen is een van de voornaamste oorzaken van de achteruitgang van de biodiversiteit. Het verbruik ervan verminderen heeft dus een significante impact op de ecosystemen, in het bijzonder op de natuur en de bossen buiten de Belgische grenzen. Die manier van werken maakt van NNOF een baanbrekend bedrijf in heel wat aspecten van de circulaire economie.

BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteitadvies toegevoegd aan het menu

Aanvullend op zijn activiteiten inzake recuperatie en opwaardering van kantoormeubilair blinkt NNOF ook al jaren uit op het gebied van de biodiversiteit. Zo leverde NNOF baanbrekend werk bij de installatie van insectenhotels, dankzij een samenwerking met de specialisten van Natuurpunt. Samen konden zij infrastructuren uitbouwen die onderdak bieden aan verschillende soorten solitaire bijen eigen aan onze streek. Met een team van een twintigtal medewerkers waaronder specialisten in biodiversiteit is het bedrijf nu in staat om advies te verlenen en voorzieningen aan te bieden: keuze van inheemse planten, bloemenweides, nestkasten,…

Zin in meer ? Ontdek andere voorbeelden in de brochure Biodiversiteit is onze business.

Er zijn vele manieren om de waarde van biodiversiteit in het bedrijfsleven te brengen: via de terreinen en gebouwen, de infrastructuren, de productieprocessen of nog via het aankoopbeleid. Met een aangescherpt invoerbeleid en het aanmoedigen van leveranciers om duurzaam te werk te gaan, kan de biodiversiteit een grote stap vooruit zetten. Bekijk zeker www.biodiversitree.be om u op weg te helpen met uw project voor biodiversiteit, of om uw inspanningen op te waarderen

(*) Bij upcycling wordt een ongebruikt voorwerp of materiaal dat men anders zou weggooien, omgevormd tot iets van waarde.

 

Foto : Anne Lenaerts

Meer news

BeBiodiversity Abattoir – Elke m² benutten voor biodiversiteit

Abattoir – Elke m² benutten voor biodiversiteit

BIODIVERSITEIT IS ONZE BUSINESS!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Als het over biodiversiteit gaat, bestaat er niet zoiets als een ‘kleine inspanning’: elke m² die we aan de natuur teruggeven telt. Dat is ook wat er leeft op de site van ABATTOIR, die één van de grootste stadsboerderijen van de Europese Unie herbergt.

Lees meer
BeBiodiversity Biodiversiteit in mijn bedrijf, natuurlijk!

Biodiversiteit in mijn bedrijf, natuurlijk!

Er zijn vele manieren om de waarde van biodiversiteit in het bedrijfsleven te brengen: via de terreinen en gebouwen, de infrastructuren, de productieprocessen of nog via het aankoopbeleid. Met een aangescherpt invoerbeleid en het aanmoedigen van leveranciers om duurzaam te werk te gaan, kan de biodiversiteit een grote stap vooruit zetten.

Lees meer
BeBiodiversity Créagora – Denk aan het terrein dat zich tot ver achter uw gebouw uitstrekt

Créagora – Denk aan het terrein dat zich tot ver achter uw gebouw uitstrekt

Biodiversiteit is onze business! Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. In 2017 werd op initiatief van de Christelijke Mutualiteiten een nieuwe ruimte voor synergie in maatschappelijke vernieuwing in het leven geroepen: Créagora. Het ecologisch ontworpen gebouw staat in Champion, vlak bij de kruising van de E411 en de E42, en al bij het ontstaan van het architectuurproject was er een rol weggelegd voor biodiversiteit.

Lees meer
BeBiodiversity Prosafety – Verhuizen? De kans om te investeren in biodiversiteit!

Prosafety – Verhuizen? De kans om te investeren in biodiversiteit!

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Verhuizen kan een gelegenheid zijn om te gaan voor een infrastructuur waar biodiversiteit echt deel van uitmaakt. Prosafety geeft het goede voorbeeld, in samenwerking met architectenbureau Helium3.  

Lees meer
BeBiodiversity Paille-Tech – Ecobouwers met een hart voor de aarde

Paille-Tech – Ecobouwers met een hart voor de aarde

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Paille-Tech bouwt huizen met natuurlijke materialen die weinig productie-energie* vergen, zoals stro en klei, en dat is een bewuste keuze. Eveneens uit overtuiging maakt één van de bestuurders aan heteinde van een bouwproject de eigenaars warm voor een waterpartij, een nestkast of een heg.

Lees meer
BeBiodiversity Campine – Een groene corridor tussen twee Natura 2000-zones

Campine – Een groene corridor tussen twee Natura 2000-zones

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Campine is al anderhalve eeuw gevestigd in Beerse en is erin geslaagd ondanks zijn activiteit – loodrecyclage – prioriteit te geven aan het beschermen van de biodiversiteit.

Lees meer
Ontdek al onze nieuwsberichten Ontdek al onze nieuwsberichten