BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteit is onze business!

 

Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. NNOF is gespecialiseerd in upcycling (*) van kantoormeubilair en in de inrichting van werkruimtes, en profileert zich duidelijk in de circulaire economie. Een tijdje terug breidde het bedrijf zijn diensten uit met adviesverlening voor de aanleg van biodiversiteitsvriendelijke buitenruimtes.

 

NNOF is gevestigd in Vilvoorde en recupereert kantoormateriaal dat verouderd is of niet meer aangepast aan de werkomgeving en tilt het echt naar een hoger niveau. NNOF neemt altijd goed de tijd om te luisteren naar de noden van zijn klanten, analyseert de bestaande situatie en bedenkt vervolgens mogelijkheden om een nieuwe omgeving te creëren waarin de bestaande elementen worden hergebruikt in plaats van ze bij het afval te gooien.

Resultaat: mooi en goed doordacht kantoormeubilair dat zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen de verspilling van hulpbronnen. Zo goed als alle oude materiaal wordt gerecupereerd, wat een besparing mogelijk maakt van 10 à 20% op de aankoopfactuur. De verantwoordelijke van NNOF erkent: “De besparing van 10 à 20% is vooral mogelijk in grote bedrijven, wat niet uitsluit dat we ook voor kleine structuren kunnen werken”.

60% minder impact op de natuur

Doorgaans kan 60% van het gerecupereerde meubilair en materiaal (vloerbekleding, scheidingswanden, lampen, planten, …) geïntegreerd worden in het nieuwe project van het bedrijf, wat al heel bevredigend is. De resterende 40% wordt ter plekke gesorteerd en verzonden naar een centrum voor nuttige toepassing. De aanpak van NNOF vermijdt een grote hoeveelheid afval en verbruikt heel wat minder energie en grondstoffen om het meubilair en de materialen te produceren. Dat is een grote troef voor de biodiversiteit. Want dankzij die recuperatie worden primaire grondstoffen uitgespaard voor de vervaardiging van nieuw kantoormateriaal. De ontginning en productie van die grondstoffen is een van de voornaamste oorzaken van de achteruitgang van de biodiversiteit. Het verbruik ervan verminderen heeft dus een significante impact op de ecosystemen, in het bijzonder op de natuur en de bossen buiten de Belgische grenzen. Die manier van werken maakt van NNOF een baanbrekend bedrijf in heel wat aspecten van de circulaire economie.

BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteitadvies toegevoegd aan het menu

Aanvullend op zijn activiteiten inzake recuperatie en opwaardering van kantoormeubilair blinkt NNOF ook al jaren uit op het gebied van de biodiversiteit. Zo leverde NNOF baanbrekend werk bij de installatie van insectenhotels, dankzij een samenwerking met de specialisten van Natuurpunt. Samen konden zij infrastructuren uitbouwen die onderdak bieden aan verschillende soorten solitaire bijen eigen aan onze streek. Met een team van een twintigtal medewerkers waaronder specialisten in biodiversiteit is het bedrijf nu in staat om advies te verlenen en voorzieningen aan te bieden: keuze van inheemse planten, bloemenweides, nestkasten,…

Zin in meer ? Ontdek andere voorbeelden in de brochure Biodiversiteit is onze business.

Er zijn vele manieren om de waarde van biodiversiteit in het bedrijfsleven te brengen: via de terreinen en gebouwen, de infrastructuren, de productieprocessen of nog via het aankoopbeleid. Met een aangescherpt invoerbeleid en het aanmoedigen van leveranciers om duurzaam te werk te gaan, kan de biodiversiteit een grote stap vooruit zetten. Bekijk zeker www.biodiversitree.be om u op weg te helpen met uw project voor biodiversiteit, of om uw inspanningen op te waarderen

(*) Bij upcycling wordt een ongebruikt voorwerp of materiaal dat men anders zou weggooien, omgevormd tot iets van waarde.

 

Foto : Anne Lenaerts

Actus Associés

BeBiodiversity 3557Regie der Gebouwen: ruimtes opnieuw vergroenen

Regie der Gebouwen: ruimtes opnieuw vergroenen

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En het is duidelijk dat ze er veel baat bij hebben. De bouwsector heeft veel impact op de natuur en de ecosystemen: van bij de winning van de grondstoffen of productie van de bouwmaterialen en hun transport naar de werf, tot en met kwesties als thermische en geluidsisolatie. Hoe kunnen we de schadelijke impact van gebouwen op fauna en flora beperken en de betonnering een halt toeroepen?

Lees meer
BeBiodiversity 3555Belvas: geëngageerde chocolade!

Belvas: geëngageerde chocolade!

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En het is duidelijk dat ze er veel baat bij hebben. Chocolade zit in het DNA van de Belgen. Ze eten er jaarlijks gemiddeld 8 kilo van. Deze zoete lekkernij heeft echter al te vaak een bittere nasmaak voor de biodiversiteit door de ontbossing en vervuiling die de productie van chocola in de hand werkt. Vanuit een bekommernis om maatschappelijke en milieukwesties is Thierry Noesen, oprichter van Belvas, een bedrijf begonnen dat biodiversiteit en gezondheid hoog in het vaandel draagt bij het maken van kwaliteitsvolle chocolade.

Lees meer
BeBiodiversity 3553Tilman: keuze voor een pesticidevrije aanpak

Tilman: keuze voor een pesticidevrije aanpak

Biodiversiteit is onze prioriteit!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En het is duidelijk dat ze er veel baat bij hebben. De sector van de farmaceutische industrie roept bij velen mogelijk een schrikbeeld op van vervuiling en uitbuiting. Tilman is echter een Belgisch bedrijf voor fytotherapie (kruidengeneeskunde) dat de bescherming van het milieu en de biodiversiteit ter harte neemt.

Lees meer