BeBiodiversity logo

MENU
BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteit is onze business!

 

Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. NNOF is gespecialiseerd in upcycling (*) van kantoormeubilair en in de inrichting van werkruimtes, en profileert zich duidelijk in de circulaire economie. Een tijdje terug breidde het bedrijf zijn diensten uit met adviesverlening voor de aanleg van biodiversiteitsvriendelijke buitenruimtes.

 

NNOF is gevestigd in Vilvoorde en recupereert kantoormateriaal dat verouderd is of niet meer aangepast aan de werkomgeving en tilt het echt naar een hoger niveau. NNOF neemt altijd goed de tijd om te luisteren naar de noden van zijn klanten, analyseert de bestaande situatie en bedenkt vervolgens mogelijkheden om een nieuwe omgeving te creëren waarin de bestaande elementen worden hergebruikt in plaats van ze bij het afval te gooien.

Resultaat: mooi en goed doordacht kantoormeubilair dat zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen de verspilling van hulpbronnen. Zo goed als alle oude materiaal wordt gerecupereerd, wat een besparing mogelijk maakt van 10 à 20% op de aankoopfactuur. De verantwoordelijke van NNOF erkent: “De besparing van 10 à 20% is vooral mogelijk in grote bedrijven, wat niet uitsluit dat we ook voor kleine structuren kunnen werken”.

60% minder impact op de natuur

Doorgaans kan 60% van het gerecupereerde meubilair en materiaal (vloerbekleding, scheidingswanden, lampen, planten, …) geïntegreerd worden in het nieuwe project van het bedrijf, wat al heel bevredigend is. De resterende 40% wordt ter plekke gesorteerd en verzonden naar een centrum voor nuttige toepassing. De aanpak van NNOF vermijdt een grote hoeveelheid afval en verbruikt heel wat minder energie en grondstoffen om het meubilair en de materialen te produceren. Dat is een grote troef voor de biodiversiteit. Want dankzij die recuperatie worden primaire grondstoffen uitgespaard voor de vervaardiging van nieuw kantoormateriaal. De ontginning en productie van die grondstoffen is een van de voornaamste oorzaken van de achteruitgang van de biodiversiteit. Het verbruik ervan verminderen heeft dus een significante impact op de ecosystemen, in het bijzonder op de natuur en de bossen buiten de Belgische grenzen. Die manier van werken maakt van NNOF een baanbrekend bedrijf in heel wat aspecten van de circulaire economie.

BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteitadvies toegevoegd aan het menu

Aanvullend op zijn activiteiten inzake recuperatie en opwaardering van kantoormeubilair blinkt NNOF ook al jaren uit op het gebied van de biodiversiteit. Zo leverde NNOF baanbrekend werk bij de installatie van insectenhotels, dankzij een samenwerking met de specialisten van Natuurpunt. Samen konden zij infrastructuren uitbouwen die onderdak bieden aan verschillende soorten solitaire bijen eigen aan onze streek. Met een team van een twintigtal medewerkers waaronder specialisten in biodiversiteit is het bedrijf nu in staat om advies te verlenen en voorzieningen aan te bieden: keuze van inheemse planten, bloemenweides, nestkasten,…

Zin in meer ? Ontdek andere voorbeelden in de brochure Biodiversiteit is onze business.

Er zijn vele manieren om de waarde van biodiversiteit in het bedrijfsleven te brengen: via de terreinen en gebouwen, de infrastructuren, de productieprocessen of nog via het aankoopbeleid. Met een aangescherpt invoerbeleid en het aanmoedigen van leveranciers om duurzaam te werk te gaan, kan de biodiversiteit een grote stap vooruit zetten. Bekijk zeker www.biodiversitree.be om u op weg te helpen met uw project voor biodiversiteit, of om uw inspanningen op te waarderen

(*) Bij upcycling wordt een ongebruikt voorwerp of materiaal dat men anders zou weggooien, omgevormd tot iets van waarde.

 

Foto : Anne Lenaerts

Meer news

BeBiodiversity Onze Noordzee onder de loep

Onze Noordzee onder de loep

Ze is misschien niet zo betoverend als het turquoise water van de tropen, maar dat belet niet dat onze Noordzee een rijke biodiversiteit herbergt! Met haar 2.000 dier- en plantensoorten, verspreid over 3.454 km², speelt onze Noordzee een essentiële rol in het landschap en de economie van ons land. Ze wordt ook beschermd: hiervoor is meer dan een derde (37%) aangewezen als beschermd Natura 2000-gebied.

Lees meer
BeBiodiversity De trend volgen door kleding een tweede leven te geven

De trend volgen door kleding een tweede leven te geven

De meest effectieve oplossing om de biodiversiteit te behouden, is geen nieuwe kleding meer te kopen. Op die manier wordt het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, het energieverbruik en de vervuiling veroorzaakt door de vervaardiging en het transport ervan voorkomen. Er bestaan veel alternatieven voor nieuwe kleding waarbij de biodiversiteit wordt gerespecteerd.

Lees meer
BeBiodiversity De mode-industrie en de achteruitgang van de biodiversiteit

De mode-industrie en de achteruitgang van de biodiversiteit

Het maken van kleding en accessoires hangt grotendeels af van de biodiversiteit en de natuur: van de goede gezondheid van de bodem waarop katoen of linnen wordt geteeld, tot de bomen die het hout leveren dat nodig is om vezels te produceren, of de dieren die worden gekweekt voor hun wol of leer… Nu we zo veel kleding hebben geproduceerd, kunnen de fabrikanten niet langer de schade door het milieu negeren. Nu we geconfronteerd worden met de uitputting van de hulpbronnen en de verdwijning van de natuurlijke habitats, worden textieldeskundigen opgeroepen om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de kledingsector opnieuw uit te vinden.

Lees meer
BeBiodiversity Biodiversiteit, slachtoffer van fast fashion

Biodiversiteit, slachtoffer van fast fashion

De modewereld met zijn wereldberoemde merken, modeshows en ontwerpers doet nog altijd dromen. De sector blijft synoniem voor verleiding, schoonheid en creativiteit. Maar die façade verhult een minder fraai beeld. De industrie krijgt steeds vaker kritiek op haar milieu-impact en haar mensonwaardige arbeidsomstandigheden. Door overconsumptie en vervuiling op grote schaal is de textielsector één van de meest vervuilende sectoren ter wereld.

Lees meer
BeBiodiversity Abattoir – Elke m² benutten voor biodiversiteit

Abattoir – Elke m² benutten voor biodiversiteit

BIODIVERSITEIT IS ONZE BUSINESS!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Als het over biodiversiteit gaat, bestaat er niet zoiets als een ‘kleine inspanning’: elke m² die we aan de natuur teruggeven telt. Dat is ook wat er leeft op de site van ABATTOIR, die één van de grootste stadsboerderijen van de Europese Unie herbergt.

Lees meer
BeBiodiversity Biodiversiteit in mijn bedrijf, natuurlijk!

Biodiversiteit in mijn bedrijf, natuurlijk!

Er zijn vele manieren om de waarde van biodiversiteit in het bedrijfsleven te brengen: via de terreinen en gebouwen, de infrastructuren, de productieprocessen of nog via het aankoopbeleid. Met een aangescherpt invoerbeleid en het aanmoedigen van leveranciers om duurzaam te werk te gaan, kan de biodiversiteit een grote stap vooruit zetten.

Lees meer
Ontdek al onze nieuwsberichten Ontdek al onze nieuwsberichten