BeBiodiversity De Federal Truck trekt langs de kust!

De Federal Truck trekt langs de kust!

Wist je dat er meer dan 2.100 dieren en planten leven in onze Noordzee? Ben je benieuwd hoe we deze rijke biodiversiteit kunnen beschermen tegen problemen zoals vervuiling en wat jij daar zelf aan kan doen? Wist je dat er tal van activiteiten plaatsvinden in onze Noordzee, zoals scheepvaart, visserij, energieopwekking (windturbineparken), zand- en grindontginning …? Wil je weten hoe de federale overheid de natuur op zee en haar bewoners, zoals bruinvissen en zeehonden, probeert te beschermen?

Kom dan deze zomer naar de kust en stap binnen in de Federal Truck!

Je kan er:

  • alles leren over de Noordzee en haar rijke biodiversiteit;
  • gevaarlijke dieren aan zee leren kennen;
  • afval uit de zee halen via een interactief spel op een groot scherm;
  • ontdekken wat er in een voeldoos zit;
  • deelnemen aan een quiz en kans maken op toegangskaarten voor het waterdoecentrum Hidrodoe of Healthy Seas sokken gemaakt van gerecycleerde visnetten;
  • in de fotocabine een gepersonaliseerde postkaart laten maken om als souvenir mee te nemen.
BeBiodiversity De Federal Truck trekt langs de kust!

Wil jij ook concreet bijdragen aan de bescherming van onze Noordzee? Neem dan deel aan onze strandopruiming van 14u tot 15u!

 

De truck komt op deze plaatsen en data langs, telkens van 11u tot 17u op de dijk:

BeBiodiversity De Federal Truck trekt langs de kust!

Meer info vind je op de Facebook pagina van de Federal Truck.

Actus Associés

BeBiodiversity 3786Samen tegen wegwerpplastic!

Samen tegen wegwerpplastic!

Een nieuw koninklijk besluit in België heeft een verbod ingevoerd op de verkoop van verschillende plastic producten voor eenmalig gebruik zoals bestek, borden en rietjes. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen wegwerpplastics en is goed nieuws voor ecosystemen die ernstige schade ondervinden van plastic en microplastics.

Lees meer
BeBiodiversity 3324Prosafety – Verhuizen? De kans om te investeren in biodiversiteit!

Prosafety – Verhuizen? De kans om te investeren in biodiversiteit!

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Verhuizen kan een gelegenheid zijn om te gaan voor een infrastructuur waar biodiversiteit echt deel van uitmaakt. Prosafety geeft het goede voorbeeld, in samenwerking met architectenbureau Helium3.  

Lees meer
BeBiodiversity 3316Paille-Tech – Ecobouwers met een hart voor de aarde

Paille-Tech – Ecobouwers met een hart voor de aarde

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Paille-Tech bouwt huizen met natuurlijke materialen die weinig productie-energie* vergen, zoals stro en klei, en dat is een bewuste keuze. Eveneens uit overtuiging maakt één van de bestuurders aan heteinde van een bouwproject de eigenaars warm voor een waterpartij, een nestkast of een heg.

Lees meer