Wat kan ik doen als bedrijf?

De biodiversiteit die onontbeerlijk is voor de bedrijfsactiviteiten, wordt overal ter wereld ernstig bedreigd. De burger-consument duurzame en biodiversiteitsvriendelijke diensten en producten aanbieden, is uiterst belangrijk vandaag en vormt een grote uitdaging voor de bedrijven.

Wat kan ik concreet doen voor mijn bedrijf?

BiodiversiTree is een online tool die u acties voor de biodiversiteit helpt kiezen op basis van uw situatie, uw grondstoffen, uw vestigingsplaats en uw activiteitsdomein.

Probeer de applicatie Probeer de applicatie

Success Stories

Biodiversiteit integreren kan en loont!

BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY

Hoe verder te gaan?

Processen die biodiversiteit bevorderen, het kan!

De bedrijven hangen rechtstreeks of onrechtstreeks af van de natuurlijke grondstoffen en zijn daarom belangrijke actoren op het gebied van het behoud en het duurzaam gebruik van de biodiversiteit. Het is van essentieel belang dat zij het behoud van de biodiversiteit in al hun processen integreren.

Industrie en biodiversiteit in cijfers

  • 40%

    van de cacao in de wereld komt van Ivoorkust.

  • 20%

    van de broeikasgasemissies zijn voedingsgerelateerd.

  • 76%

    van de biodiversiteitsafdruk van België is buiten zijn grenzen gesitueerd.

THEMATISCHE ARTIKELEN

BeBiodiversity 6 juli: Wereld Zoönose Dag!

6 juli: Wereld Zoönose Dag!

Een zoönose is een infectieziekte die overgedragen kan worden van dier op mens, veroorzaakt door bacteriën, parasieten of virussen. Enkele bekende voorbeelden zijn COVID-19, de ziekte van Lyme en salmonella.

Lees meer
BeBiodiversity Meld exotische muggen!

Meld exotische muggen!

Nu de zomer eraan komt, kan het geen kwaad om nog eens uit te leggen hoe je exotische muggen kan onderscheiden van lokale muggen én wat je moet doen als je een exoot zoals de tijgermug gezien hebt!

Lees meer
BeBiodiversity 40 jaar CITES in België

40 jaar CITES in België

Op 24 mei organiseerde de dienst CITES van de FOD Volksgezondheid een evenement om de 40ste verjaardag van de inwerkingtreding van de Conventie over duurzame handel in bedreigde soorten in ons land te vieren.

Lees meer
BeBiodiversity Meer geven aan de natuur dan we nemen

Meer geven aan de natuur dan we nemen

In het kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseerde de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een high level-evenement over de cruciale rol van natuur en biodiversiteit bij het bouwen aan een duurzame toekomst. Onder de titel ‘Regenerative development for transformative change’ was het evenement, dat op 11 april in Brussel plaatsvond, opgebouwd rond een centrale boodschap: ‘Meer geven aan de natuur dan we nemen’.

Lees meer
BeBiodiversity Samenwerking verbeteren aan de grenzen van de Europese Unie

Samenwerking verbeteren aan de grenzen van de Europese Unie

Douaneambtenaren, autoriteiten voor dier- en plantengezondheid en milieuautoriteiten kwamen op 14 maart in Brussel bijeen voor een evenement dat zich richtte op het versterken van grenscontroles voor invasieve uitheemse soorten (IUS). Doeltreffende grenscontroles zijn van essentieel belang om de introductie van deze soorten in de Europese Unie te voorkomen. Het evenement werd gezamenlijk georganiseerd door het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, de Europese Commissie en de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Lees meer
Ontdek al ons nieuws Ontdek al ons nieuws