BeBiodiversity logo

MENU

Wat kan ik doen als bedrijf?

De biodiversiteit die onontbeerlijk is voor de bedrijfsactiviteiten, wordt overal ter wereld ernstig bedreigd. De burger-consument duurzame en biodiversiteitsvriendelijke diensten en producten aanbieden, is uiterst belangrijk vandaag en vormt een grote uitdaging voor de bedrijven.

Wat kan ik concreet doen voor mijn bedrijf?

BiodiversiTree is een online tool die u acties voor de biodiversiteit helpt kiezen op basis van uw situatie, uw grondstoffen, uw vestigingsplaats en uw activiteitsdomein.

Probeer de applicatie Probeer de applicatie

Success Stories

Biodiversiteit integreren kan en loont!

BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY
BeBiodiversity PLAY

Hoe verder te gaan?

“Biodiversity friendly” processen, het kan!

De bedrijven hangen rechtstreeks of onrechtstreeks af van de natuurlijke grondstoffen en zijn daarom belangrijke actoren op het gebied van het behoud en het duurzaam gebruik van de biodiversiteit. Het is van essentieel belang dat zij het behoud van de biodiversiteit in al hun processen integreren.

Industrie en biodiversiteit in cijfers

  • 2700

    liter water is wat een persoon drinkt gedurende 2,5 jaar.

  • 20%

    van de broeikasgasemissies zijn voedingsgerelateerd.

  • 3M

    hectaren vochtige kustgebieden werden vernietigd voor de garnalenkweek..

News

BeBiodiversity De week van de biodiversiteit

De week van de biodiversiteit

Van 18 tot 24 maart staat de biodiversiteit op de agenda. In heel België zal een breed scala aan activiteiten niet alleen helpen om de interactie tussen de natuur en onze leefomgeving beter te begrijpen, maar ook om concrete acties te bepalen om het verlies aan biodiversiteit te bestrijden.

Lees meer
BeBiodiversity Een gelukkig nieuwjaar 2019 in het teken van de biodiversiteit!

Een gelukkig nieuwjaar 2019 in het teken van de biodiversiteit!

De eindejaarsfeesten zijn voorbij. Gedaan met de zoektocht naar cadeautjes, de overvloedige maaltijden….. tot volgend jaar! Laten we, nu deze periode achter de rug is, even stilstaan bij de impact van een feest als Kerstmis op de biodiversiteit. Hoe kunnen we onze voetafdruk verminderen tijdens de feesten?

Lees meer
BeBiodiversity Wrattenzwijn, egel of stokstaartje: welke consument ben jij?

Wrattenzwijn, egel of stokstaartje: welke consument ben jij?

De biodiversiteit wordt bedreigd. Het aantal soorten dieren en planten neemt zienderogen af, zowel op het land als in de zee. Maar wat kunnen we doen voor deze soorten, ook al ligt hun habitat soms zo ver van ons vandaan? Meer dan  70 % van de biodiversiteitsimpact van België ligt buiten onze landsgrenzen en houdt rechtstreeks verband met onze invoer.

Lees meer
BeBiodiversity Paddenstoelen, neem je paraplu’s, het is herfst!

Paddenstoelen, neem je paraplu’s, het is herfst!

Wat is er leuker dan te genieten van een wandeling in het bos en deze herfstschatten, die paddenstoelen zijn, te ontdekken en te proeven. En we zijn goed bediend! Wist je dat België het derde land van Europa is op het vlak van diversiteit van paddenstoelen? Er zouden meer dan 10.000 soorten op ons grondgebied bestaan, ook al bestaan er slechts enkele tientallen eetbare soorten.

Lees meer
Ontdek al onze nieuwsberichten Ontdek al onze nieuwsberichten