BeBiodiversity logo

MENU
BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteit is onze business!

 

Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. NNOF is gespecialiseerd in upcycling (*) van kantoormeubilair en in de inrichting van werkruimtes, en profileert zich duidelijk in de circulaire economie. Een tijdje terug breidde het bedrijf zijn diensten uit met adviesverlening voor de aanleg van biodiversiteitsvriendelijke buitenruimtes.

 

NNOF is gevestigd in Vilvoorde en recupereert kantoormateriaal dat verouderd is of niet meer aangepast aan de werkomgeving en tilt het echt naar een hoger niveau. NNOF neemt altijd goed de tijd om te luisteren naar de noden van zijn klanten, analyseert de bestaande situatie en bedenkt vervolgens mogelijkheden om een nieuwe omgeving te creëren waarin de bestaande elementen worden hergebruikt in plaats van ze bij het afval te gooien.

Resultaat: mooi en goed doordacht kantoormeubilair dat zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen de verspilling van hulpbronnen. Zo goed als alle oude materiaal wordt gerecupereerd, wat een besparing mogelijk maakt van 10 à 20% op de aankoopfactuur. De verantwoordelijke van NNOF erkent: “De besparing van 10 à 20% is vooral mogelijk in grote bedrijven, wat niet uitsluit dat we ook voor kleine structuren kunnen werken”.

60% minder impact op de natuur

Doorgaans kan 60% van het gerecupereerde meubilair en materiaal (vloerbekleding, scheidingswanden, lampen, planten, …) geïntegreerd worden in het nieuwe project van het bedrijf, wat al heel bevredigend is. De resterende 40% wordt ter plekke gesorteerd en verzonden naar een centrum voor nuttige toepassing. De aanpak van NNOF vermijdt een grote hoeveelheid afval en verbruikt heel wat minder energie en grondstoffen om het meubilair en de materialen te produceren. Dat is een grote troef voor de biodiversiteit. Want dankzij die recuperatie worden primaire grondstoffen uitgespaard voor de vervaardiging van nieuw kantoormateriaal. De ontginning en productie van die grondstoffen is een van de voornaamste oorzaken van de achteruitgang van de biodiversiteit. Het verbruik ervan verminderen heeft dus een significante impact op de ecosystemen, in het bijzonder op de natuur en de bossen buiten de Belgische grenzen. Die manier van werken maakt van NNOF een baanbrekend bedrijf in heel wat aspecten van de circulaire economie.

BeBiodiversity NNOF – Laat uw werkruimte herleven

Biodiversiteitadvies toegevoegd aan het menu

Aanvullend op zijn activiteiten inzake recuperatie en opwaardering van kantoormeubilair blinkt NNOF ook al jaren uit op het gebied van de biodiversiteit. Zo leverde NNOF baanbrekend werk bij de installatie van insectenhotels, dankzij een samenwerking met de specialisten van Natuurpunt. Samen konden zij infrastructuren uitbouwen die onderdak bieden aan verschillende soorten solitaire bijen eigen aan onze streek. Met een team van een twintigtal medewerkers waaronder specialisten in biodiversiteit is het bedrijf nu in staat om advies te verlenen en voorzieningen aan te bieden: keuze van inheemse planten, bloemenweides, nestkasten,…

Zin in meer ? Ontdek andere voorbeelden in de brochure Biodiversiteit is onze business.

Er zijn vele manieren om de waarde van biodiversiteit in het bedrijfsleven te brengen: via de terreinen en gebouwen, de infrastructuren, de productieprocessen of nog via het aankoopbeleid. Met een aangescherpt invoerbeleid en het aanmoedigen van leveranciers om duurzaam te werk te gaan, kan de biodiversiteit een grote stap vooruit zetten. Bekijk zeker www.biodiversitree.be om u op weg te helpen met uw project voor biodiversiteit, of om uw inspanningen op te waarderen

(*) Bij upcycling wordt een ongebruikt voorwerp of materiaal dat men anders zou weggooien, omgevormd tot iets van waarde.

 

Foto : Anne Lenaerts

Meer news

BeBiodiversity Festivals en biodiversiteit

Festivals en biodiversiteit

Festivals zijn een bruisende viering van kunst, cultuur en muziek. Elk jaar komen duizenden muziekfans naar deze evenementen, die een sfeer van opwinding en eenheid creëren. Maar te midden van de feestvreugde is het belangrijk om  stil te staan  bij  de mogelijke impact van deze festivals op het leefmilieu en de biodiversiteit.

Lees meer
BeBiodiversity Invasieve uitheemse soorten – de bewustmakingscampagne voor reizigers

Invasieve uitheemse soorten – de bewustmakingscampagne voor reizigers

Stille invasie van invasieve uitheemse soorten   Roodbuikbuulbuul, nijlgans, amourgrondel, Amerikaans bezemgras, deze namen zeggen je waarschijnlijk helemaal niets … Dit zijn nochtans enkele van de 88 invasieve uitheemse dier- en plantensoorten die door de Europese Unie zijn gereglementeerd. Ondanks hun vrolijke namen vormen ze een aanzienlijke bedreiging voor onze biodiversiteit en de ecosystemen waarin we leven.

Lees meer
BeBiodiversity De Belgische delegatie op de COP Biodiversiteit

De Belgische delegatie op de COP Biodiversiteit

De biodiversiteit wordt bedreigd. Dat wist u waarschijnlijk al. Maar wist u dat er om de 2 jaar een biodiversiteits-COP (Conferenties van de Partijen) plaatsvindt? Tijdens zo’n COP onderhandelen ministers en experten samen over biodiversiteitskwesties en -doelstellingen. Vertegenwoordigers van ongeveer 200 landen zullen deze maand twee weken lang in Montreal, Canada, onderhandelen over nieuwe doelstellingen voor 2030 en proberen tot een definitief slotakkoord te komen. Ook België en haar delegatie zullen samen met de andere landen aan tafel zitten. België neemt de bescherming van de biodiversiteit zeer ernstig en heeft een sterke expertise ontwikkeld op internationaal niveau, ook via de Conferenties van de Partijen (COP).

Lees meer
BeBiodiversity Zijn onze huisdieren een gevaar voor de biodiversiteit?

Zijn onze huisdieren een gevaar voor de biodiversiteit?

Het is 6.10 u. ‘s morgens. Plots sluipt een intens spinnend geluid in je oor… Ze mag dan wel de schattigste zijn, maar nu is dat “snoezige poesje” in huis gewoon irritant… Liefkozingen, kopjes, paraderen, … alles om haar ultieme doel te bereiken: jou uit je bed krijgen om haar haar ontbijt te geven. Zit haar buikje vol, dan zie je haar niet meer tot de volgende maaltijd! Och, wat is het leven van een kat toch onnoemelijk zwaar!

Lees meer
BeBiodiversity Een duurzamere Vaderdag

Een duurzamere Vaderdag

Waarom zouden we, net als op andere feestdagen, onze vaderdagcadeaus niet een duurzamere draai geven? Het komt zelden voor dat cosmetische producten niet prominent aanwezig zijn in de Top 10 geschenkideeën voor deze feestdag. Hier is een lijst met ideeën voor een duurzame Vaderdag.

Lees meer
BeBiodiversity Belgische chocolade voor een betere wereld

Belgische chocolade voor een betere wereld

De Belgische overheid en de chocoladesector engageren zich om de producenten een eerlijke prijs te betalen en de ontbossing een halt toe te roepen. Zo lang de chocoladeproductie gepaard gaat met ontbossing, onfatsoenlijke lonen en kinderarbeid is ze niet duurzaam. Belgische fabrikanten, middenveld en overheid blijven niet bij de pakken zitten en werken aan duurzame chocolade, die goed is voor de mens en de biodiversiteit!

Lees meer
Ontdek al onze nieuwsberichten Ontdek al onze nieuwsberichten