BeBiodiversity Stop met die stommiteiten! Red de biodiversiteit!

Stop met die stommiteiten! Red de biodiversiteit!

Deze licht provocerende oproep is de kern van de boodschap van zestien Belgische artiesten, presentatoren en journalisten in de video van de beweging #SamenVoorBiodiversiteit.

 

Van bij de start van de campagne benadrukken wij dat de toekomst en het welzijn van onze samenleving afhangen van het behoud van de natuur. Een vanzelfsprekend feit voor velen van ons. Toch zijn de verslagen over de toestand van ons milieu en in het bijzonder van de biodiversiteit alarmerend.

Wat nu? Ga eerst en vooral door met de inspanningen voor biodiversiteit: ze hebben een positief effect!

Blijf hoopvol en moedig iedereen die beslissingen neemt aan in actie te schieten!

Een video voor actie

Verschillende Belgische bekende gezichten[1] hebben hun stem geleend aan de beweging #SamenVoorBiodiversiteit om de campagne voor biodiversiteit in de verf te zetten. Hun boodschap spoort ieder van ons aan om beleidsmakers en bedrijven aan te moedigen om ambitieuze engagementen aan te gaan die de bescherming van de biodiversiteit bovenaan hun prioriteitenlijst houden.

Deze waakzaamheid is nodig in deze crisisperiode, bij de onderhandelingen over scenario’s voor economisch herstel. De risico’s van investeringen zonder ecologische dimensie zijn alomtegenwoordig en dreigen de inspanningen van de afgelopen jaren teniet te doen. We moeten nu handelen als we willen dat biodiversiteit integraal deel uitmaakt van de verschillende economische en sociale herstelplannen, zowel op internationaal en Europees niveau als op Belgisch niveau.

Vele burgers-consumenten en een groeiend aantal bedrijven zetten zich dagdagelijks in om de biodiversiteit te behouden. Maar om deze acties blijvend te maken en te zorgen voor een echte verankering van de bescherming en het herstel van de biodiversiteit, moeten besluitvormers, bedrijven en burgers samenwerken.

Deel deze video en deze boodschap:

“Red de biodiversiteit, samen en nu !”

[1] Bekende gezichten : Veerle BAETENS, Kody, Tomas DE SOETE, Myriam LEROY, Dieter COPPENS, Laura LAUNE, Jean-Luc FONCK, Nic BALTHAZAR, Adeline DIEUDONNE, Loïc NOTTET, Joke DEVYNCK, BJ SCOTT, Mustii, Charlie DUPONT, Tania GARBARSKI, Jérôme COLIN.

Actus Associés

BeBiodiversity 3786Samen tegen wegwerpplastic!

Samen tegen wegwerpplastic!

Een nieuw koninklijk besluit in België heeft een verbod ingevoerd op de verkoop van verschillende plastic producten voor eenmalig gebruik zoals bestek, borden en rietjes. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen wegwerpplastics en is goed nieuws voor ecosystemen die ernstige schade ondervinden van plastic en microplastics.

Lees meer
BeBiodiversity 3324Prosafety – Verhuizen? De kans om te investeren in biodiversiteit!

Prosafety – Verhuizen? De kans om te investeren in biodiversiteit!

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Verhuizen kan een gelegenheid zijn om te gaan voor een infrastructuur waar biodiversiteit echt deel van uitmaakt. Prosafety geeft het goede voorbeeld, in samenwerking met architectenbureau Helium3.  

Lees meer
BeBiodiversity 3316Paille-Tech – Ecobouwers met een hart voor de aarde

Paille-Tech – Ecobouwers met een hart voor de aarde

Biodiversiteit is onze business!   Doorheen het hele land ontmoetten we ondernemers die bewust de kaart van de biodiversiteit hebben getrokken. En we merken heel wat voordelen op van die keuze voor biodiversiteit. Paille-Tech bouwt huizen met natuurlijke materialen die weinig productie-energie* vergen, zoals stro en klei, en dat is een bewuste keuze. Eveneens uit overtuiging maakt één van de bestuurders aan heteinde van een bouwproject de eigenaars warm voor een waterpartij, een nestkast of een heg.

Lees meer