BeBiodiversity logo

MENU
BeBiodiversity Klaar voor een huiveringwekkend duurzame Halloween?

Klaar voor een huiveringwekkend duurzame Halloween?

Monsters, heksen, zombies, spoken, … Geen kostuum is te gek voor de jaarlijkse griezelhoogmis. Eco-proof opgaan in dit duivelse feest? Met deze verkleed- en decoratietips kom je al een heel eind ver!

Gezonde en ecologische grime- en make-up voor Halloween

De mogelijkheden om je griezelig onherkenbaar te maken met grime en make-up zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en jaag vriend en vijand de stuipen op het lijf met je vermomming. Doe je dat liefst op een gezonde en ecologische manier? Fantastisch! We zetten je alvast op weg met deze tips:

Voorbereiding:

 • Koop je grime en make-up bij professionele handelaars.
 • Volg de tips van de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op.
 • De beste keuze voor je huid en de natuur is ecologische grime op basis van natuurlijke klei en minerale pigmenten.
 • Voor make-up zijn de producten van Ecolabel betrouwbare toppers.
 • Ecologische grime is niet overal verkrijgbaar. Gebruik als alternatief producten op basis van water, zonder parfum. Verifieer of ze voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen.
 • Test het product op voorhand in een kleine hoeveelheid even uit op je hand.

Aan de slag:

 • Breng producten enkel aan op een zuivere huid, nooit op een rode, geïrriteerde of droge huid.
 • Vermijd applicaties (neuzen, wonden, …) die je niet kan hergebruiken.
 • Glitters zijn in alle vormen enorm vervuilend. Na het feest belanden ze in je vuilbak of gootsteen en breken ze niet af. Trek je toch graag de aandacht? Ga dan voor schaduweffecten of een trompe l’oeuil. Die bekom je door het slim aanbrengen van gewone grime en make-up.

After the party:

 • Ga nooit slapen met een gegrimeerde of opgemaakte huid.
 • Reinig je huid zorgvuldig en uitgebreid met een washandje, herbruikbare katoenschijfjes en lauw water.
 • Geparfumeerde wegwerpdoekjes zijn uit den boze voor je gezondheid en het milieu.

Unieke Halloween decoratie? Do it yourself!

BeBiodiversity Klaar voor een huiveringwekkend duurzame Halloween?
Gezonde Halloween traktaties op fruitbasis

Halloween-decoratie en -gadgets zijn onvermijdelijk om helemaal in de sfeer te komen!

Helaas bestaat al die kleurrijke opsmuk zelden uit duurzame materialen en hebben de producten vaak een zeer beperkte levensduur. Veel kans dus dat die coole lichtslinger of plastic spin met licht- en geluidseffecten het volgend jaar al niet meer doet. Deze single-use kan je vermijden door creatief om te gaan met je versiering en vooral door zelf aan de slag te gaan.

Tips voor ecologische Halloweendecoratie:

 • Gebruik echte, natuurlijke materialen: ga aan de slag met stro, bladeren, kaarsen, …
 • Hol een paar pompoenen uit en sla 3 vliegen in 1 klap: unieke decoratie, lekkers voor herfstgerechten en massa’s pitten voor pompoenpret volgend jaar!
 • Steek de handen uit de mouwen, knutsel en maak eetbare decoratie
 • Trick or treat? Minder is meer! Met één verse cupcake oogst je ongetwijfeld meer succes dan met 10 afzonderlijk verpakte snoepjes

Helemaal klaar? Geniet van je duivelse avond en deel het resultaat achteraf met familie en vrienden. Zo inspireer je iedereen voor een volgende duurzame Halloween!

Veel griezelpret gewenst!

Meer news

BeBiodiversity Festivals en biodiversiteit

Festivals en biodiversiteit

Festivals zijn een bruisende viering van kunst, cultuur en muziek. Elk jaar komen duizenden muziekfans naar deze evenementen, die een sfeer van opwinding en eenheid creëren. Maar te midden van de feestvreugde is het belangrijk om  stil te staan  bij  de mogelijke impact van deze festivals op het leefmilieu en de biodiversiteit.

Lees meer
BeBiodiversity Invasieve uitheemse soorten – de bewustmakingscampagne voor reizigers

Invasieve uitheemse soorten – de bewustmakingscampagne voor reizigers

Stille invasie van invasieve uitheemse soorten   Roodbuikbuulbuul, nijlgans, amourgrondel, Amerikaans bezemgras, deze namen zeggen je waarschijnlijk helemaal niets … Dit zijn nochtans enkele van de 88 invasieve uitheemse dier- en plantensoorten die door de Europese Unie zijn gereglementeerd. Ondanks hun vrolijke namen vormen ze een aanzienlijke bedreiging voor onze biodiversiteit en de ecosystemen waarin we leven.

Lees meer
BeBiodiversity De Belgische delegatie op de COP Biodiversiteit

De Belgische delegatie op de COP Biodiversiteit

De biodiversiteit wordt bedreigd. Dat wist u waarschijnlijk al. Maar wist u dat er om de 2 jaar een biodiversiteits-COP (Conferenties van de Partijen) plaatsvindt? Tijdens zo’n COP onderhandelen ministers en experten samen over biodiversiteitskwesties en -doelstellingen. Vertegenwoordigers van ongeveer 200 landen zullen deze maand twee weken lang in Montreal, Canada, onderhandelen over nieuwe doelstellingen voor 2030 en proberen tot een definitief slotakkoord te komen. Ook België en haar delegatie zullen samen met de andere landen aan tafel zitten. België neemt de bescherming van de biodiversiteit zeer ernstig en heeft een sterke expertise ontwikkeld op internationaal niveau, ook via de Conferenties van de Partijen (COP).

Lees meer
BeBiodiversity Zijn onze huisdieren een gevaar voor de biodiversiteit?

Zijn onze huisdieren een gevaar voor de biodiversiteit?

Het is 6.10 u. ‘s morgens. Plots sluipt een intens spinnend geluid in je oor… Ze mag dan wel de schattigste zijn, maar nu is dat “snoezige poesje” in huis gewoon irritant… Liefkozingen, kopjes, paraderen, … alles om haar ultieme doel te bereiken: jou uit je bed krijgen om haar haar ontbijt te geven. Zit haar buikje vol, dan zie je haar niet meer tot de volgende maaltijd! Och, wat is het leven van een kat toch onnoemelijk zwaar!

Lees meer
BeBiodiversity Een duurzamere Vaderdag

Een duurzamere Vaderdag

Waarom zouden we, net als op andere feestdagen, onze vaderdagcadeaus niet een duurzamere draai geven? Het komt zelden voor dat cosmetische producten niet prominent aanwezig zijn in de Top 10 geschenkideeën voor deze feestdag. Hier is een lijst met ideeën voor een duurzame Vaderdag.

Lees meer
Ontdek al onze nieuwsberichten Ontdek al onze nieuwsberichten