BeBiodiversity logo

MENU
BeBiodiversity Ik communiceer

Een federale campagne om burgers en bedrijven te sensibiliseren voor de uitdagingen op het vlak van biodiversiteit

Ik communiceer

Ik koop enkel elektronische toestellen (telefoon, computer, tablet enz.) die ik echt nodig heb, en zo mogelijk laat ik ze herstellen alvorens te beslissen om een nieuw toestel te kopen

Ik beperk de ontbossing en de vernietiging van de natuurlijke habitats door de mijnexploitatie van de mineralen. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de primaten uit de tropische wouden.

In de mate van het mogelijke koop ik ze tweedehands of ik geef de voorkeur aan duurzame merken die aandacht schenken aan hun impact op de biodiversiteit

Ik beperk de vervuiling door de mijnexploitatie van de mineralen. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de ecosystemen van het Andesgebergte.

Ik verkoop mijn elektronische accessoires door als ik ze niet meer nodig heb of ik breng ze naar de daartoe voorziene inzamelpunten om hen een tweede leven te geven

Ik beperk de vervuiling door de storting van mijn elektronische toestellen. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van het mariene milieu van de Ghanese kust.

Ik bedenk vele andere ideeën om de biodiversiteit te beschermen en ik deel deze met mijn omgeving

Op het platform www.1001voorbiodiversiteit.be, vind ik veel slimme tips. Zo help ik mee aan de bescherming van de biodiversiteit.

Heb jij een ander idee? Laat het ons weten!

Heb jij goede ideeën rond acties die we kunnen ondernemen voor de biodiversiteit? Alle ideeën zijn welkom! Vul het formulier hieronder in.

[cf7-form cf7key="contact-form"]

Wat is het verband tussen...

BeBiodiversity  de smartphone en de gorilla PLAY

de smartphone en de gorilla

BeBiodiversity de sushi en de schildpad PLAY

de sushi en de schildpad

BeBiodiversity de shampoofles en de noordse stormvogel PLAY

de shampoofles en de noordse stormvogel

BeBiodiversity de ficus en de egel PLAY

de ficus en de egel

BeBiodiversity de hawai pizza en de beukenboom PLAY

de hawai pizza en de beukenboom