BeBiodiversity Ik communiceer

Ik communiceer

Ik koop enkel de elektronische toestellen (telefoon, computer, tablet enz.) die ik echt nodig heb. Ik koop ze tweedehands of ik geef de voorkeur aan duurzame merken die aandacht hebben voor hun impact op de biodiversiteit.

Ik beperk de vervuiling veroorzaakt door de mijnexploitatie van mineralen. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de ecosystemen in het Andesgebergte.

Ik hou mijn elektronische toestellen zo lang mogelijk en ik laat ze herstellen alvorens te beslissen een nieuw toestel te kopen.

Ik beperk de ontbossing en de vernietiging van de natuurlijke habitats door de mijnexploitatie van mineralen. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de gorilla in de tropische wouden.

Ik verkoop mijn elektronische accessoires door als ik ze niet meer nodig heb of ik breng ze naar de daartoe voorziene inzamelpunten teneinde hen een tweede leven te geven.

Ik beperk de vervuiling veroorzaakt door de storting van mijn elektronische toestellen. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van het mariene milieu van de Ghanese kust, een van de belangrijkste bestemmingen van ons elektronisch afval.

Ik compenseer de CO2-uitstoot gerelateerd aan mijn internetactiviteiten, en ik geef de voorkeur aan ecoverantwoordelijke zoekrobots.

Ik beperk de uitstoot van broeikasgassen en daardoor beperk ik mijn impact op de klimaatverandering. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de koralen en de clownvissen.

Ik overtuig anderen hetzelfde te doen.

Op het platform www.1001voorbiodiversiteit.be vind ik veel slimme tips.

Wat is het verband tussen...

BeBiodiversity  de smartphone en de gorilla PLAY

de smartphone en de gorilla

BeBiodiversity de sushi en de schildpad PLAY

de sushi en de schildpad

BeBiodiversity de shampoofles en de noordse stormvogel PLAY

de shampoofles en de noordse stormvogel

BeBiodiversity de ficus en de egel PLAY

de ficus en de egel

BeBiodiversity de hawai pizza en de beukenboom PLAY

de hawai pizza en de beukenboom