BeBiodiversity Ik eet

Ik eet

Ik eet lokaal en seizoensgebonden.

Ik vermijd zo het goederenvervoer, vaak per boot, en dus de geluids- en waterverontreiniging van het mariene milieu. Op die manier draag ik bijvoorbeeld bij tot de bescherming van walvissen.

Ik koop enkel de voedingsmiddelen die ik nodig heb.

Ik beperk voedselverspilling en dus de landbouwoppervlakte die voor mijn voedsel nodig is, evenals de risico’s op ontbossing. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van primaten in tropische wouden.

Ik koop mijn levensmiddelen onverpakt en ik kies voedingsmiddelen met zo weinig mogelijk verpakking.

Ik beperk de verontreiniging van rivieren, zeeën en oceanen met plasticafval. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van zeevogels.

Ik eet minder vlees.

Ik beperk de risico’s op ontbossing als ik mijn bijdrage aan de klimaatverandering en de landbouwoppervlakte die nodig is voor mijn voedsel beperk. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de mooie Braziliaanse savanne.

Ik kies mijn voedingsmiddelen en ik geef daarbij de voorkeur aan biodiversiteitsvriendelijke productiemethoden (labels, duurzame productie, geen pesticiden).

Ik beperk de verontreiniging van de ecosystemen door chemische producten, meer bepaald in de landbouw. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de vogels en insecten van onze velden.

Ik raadpleeg verschillende gidsen om mijn voedingsmiddelen uit te kiezen.

Ik beperk de overexploitatie van de soorten door bijvoorbeeld de WWF Viswijzer te gebruiken. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de zeeschildpadden.

Ik kies bij voorkeur weinig verwerkt voedsel.

Ik beperk ingrediënten en producten die voortkomen uit ontbossing, zoals palmolie, of die gelinkt zijn aan agrarische vervuiling. Op die manier draag ik bij tot het voortbestaan van de orang-oetans en tot de bescherming van hun habitat.

Ik gebruik een drinkfles en ik kies herbruikbare rietjes.

Ik beperk de verontreiniging van rivieren, zeeën en oceanen met plasticafval. Op die manier draag ik bij tot de bescherming van de zeebodem.

Ik overtuig anderen hetzelfde te doen.

Op het platform www.1001voorbiodiversiteit.be vind ik veel slimme tips.

Wat is het verband tussen...

BeBiodiversity  de smartphone en de gorilla PLAY

de smartphone en de gorilla

BeBiodiversity de sushi en de schildpad PLAY

de sushi en de schildpad

BeBiodiversity de shampoofles en de noordse stormvogel PLAY

de shampoofles en de noordse stormvogel

BeBiodiversity de ficus en de egel PLAY

de ficus en de egel

BeBiodiversity de hawai pizza en de beukenboom PLAY

de hawai pizza en de beukenboom