BeBiodiversity logo

MENU
BeBiodiversity Klaar voor een huiveringwekkend duurzame Halloween?

Klaar voor een huiveringwekkend duurzame Halloween?

Monsters, heksen, zombies, spoken, … Geen kostuum is te gek voor de jaarlijkse griezelhoogmis. Eco-proof opgaan in dit duivelse feest? Met deze verkleed- en decoratietips kom je al een heel eind ver!

Gezonde en ecologische grime- en make-up voor Halloween

De mogelijkheden om je griezelig onherkenbaar te maken met grime en make-up zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en jaag vriend en vijand de stuipen op het lijf met je vermomming. Doe je dat liefst op een gezonde en ecologische manier? Fantastisch! We zetten je alvast op weg met deze tips:

Voorbereiding:

 • Koop je grime en make-up bij professionele handelaars.
 • Volg de tips van de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op.
 • De beste keuze voor je huid en de natuur is ecologische grime op basis van natuurlijke klei en minerale pigmenten.
 • Voor make-up zijn de producten van Ecolabel betrouwbare toppers.
 • Ecologische grime is niet overal verkrijgbaar. Gebruik als alternatief producten op basis van water, zonder parfum. Verifieer of ze voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen.
 • Test het product op voorhand in een kleine hoeveelheid even uit op je hand.

Aan de slag:

 • Breng producten enkel aan op een zuivere huid, nooit op een rode, geïrriteerde of droge huid.
 • Vermijd applicaties (neuzen, wonden, …) die je niet kan hergebruiken.
 • Glitters zijn in alle vormen enorm vervuilend. Na het feest belanden ze in je vuilbak of gootsteen en breken ze niet af. Trek je toch graag de aandacht? Ga dan voor schaduweffecten of een trompe l’oeuil. Die bekom je door het slim aanbrengen van gewone grime en make-up.

After the party:

 • Ga nooit slapen met een gegrimeerde of opgemaakte huid.
 • Reinig je huid zorgvuldig en uitgebreid met een washandje, herbruikbare katoenschijfjes en lauw water.
 • Geparfumeerde wegwerpdoekjes zijn uit den boze voor je gezondheid en het milieu.

Unieke Halloween decoratie? Do it yourself!

BeBiodiversity Klaar voor een huiveringwekkend duurzame Halloween?
Gezonde Halloween traktaties op fruitbasis

Halloween-decoratie en -gadgets zijn onvermijdelijk om helemaal in de sfeer te komen!

Helaas bestaat al die kleurrijke opsmuk zelden uit duurzame materialen en hebben de producten vaak een zeer beperkte levensduur. Veel kans dus dat die coole lichtslinger of plastic spin met licht- en geluidseffecten het volgend jaar al niet meer doet. Deze single-use kan je vermijden door creatief om te gaan met je versiering en vooral door zelf aan de slag te gaan.

Tips voor ecologische Halloweendecoratie:

 • Gebruik echte, natuurlijke materialen: ga aan de slag met stro, bladeren, kaarsen, …
 • Hol een paar pompoenen uit en sla 3 vliegen in 1 klap: unieke decoratie, lekkers voor herfstgerechten en massa’s pitten voor pompoenpret volgend jaar!
 • Steek de handen uit de mouwen, knutsel en maak eetbare decoratie
 • Trick or treat? Minder is meer! Met één verse cupcake oogst je ongetwijfeld meer succes dan met 10 afzonderlijk verpakte snoepjes

Helemaal klaar? Geniet van je duivelse avond en deel het resultaat achteraf met familie en vrienden. Zo inspireer je iedereen voor een volgende duurzame Halloween!

Veel griezelpret gewenst!

Meer news

BeBiodiversity Bescherming van bedreigde diersoorten: is de jacht geopend?

Bescherming van bedreigde diersoorten: is de jacht geopend?

CITES (de overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde diersoorten, wilde dieren en planten) nam eind augustus een aantal beslissingen om kwetsbare en met uitsterven bedreigde diersoorten beter te beschermen. De giraf bijvoorbeeld, het grootste landzoogdier en een waar icoon voor de Afrikaanse savanne.

Lees meer
BeBiodiversity De strijd tegen invasieve uitheemse soorten krijgt vorm

De strijd tegen invasieve uitheemse soorten krijgt vorm

Invasieve uitheemse soorten zijn soorten die door de mens buiten hun natuurlijke verspreidingsgebied geïntroduceerd zijn en die een belangrijke bedreiging vormen voor de biodiversiteit en de diensten die geleverd worden door de ecosystemen, zoals plantaardige productie, waterzuivering en bestuiving.

Lees meer
BeBiodiversity Invasieve diversiteit?

Invasieve diversiteit?

Verschillende dier- en plantensoorten hebben altijd al de wereld gekoloniseerd en leefgebieden ingenomen volgens hun aanpassingsvermogen. Maar de mens heeft ook doelbewust of per ongeluk dier- en plantensoorten, evenals zwammen en micro-organismen buiten hun gebruikelijke habitats geïntroduceerd in andere gebieden. Sommige soorten passen zich aan en gedijen lokaal zo goed dat ze invasief worden en een gevaar gaan vormen voor de oorspronkelijke lokale biodiversiteit.

Lees meer
BeBiodiversity Een coach om zich voor te bereiden op de klimaatuitdagingen !

Een coach om zich voor te bereiden op de klimaatuitdagingen !

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering op de mens en de natuur (bv. stijging van de zeespiegel, meer hittegolven en droogte, maar ook hevige neerslag en overstromingen, een impact op de biodiversiteit,…) ? Hoe kan ons land de uitstoot van broeikasgassen met minstens 80% tegen 2050 verminderen (én onrechtstreeks ook de biodiversiteit beschermen) ? Welke gedrags- en technologische veranderingen zijn noodzakelijk om deze belangrijke transitie waar te maken ?

Lees meer
BeBiodiversity SOUVENIRS, SOUVENIRS

SOUVENIRS, SOUVENIRS

Ieder jaar komen heel wat voorwerpen die gemaakt zijn van beschermde dier- en plantensoorten illegaal in België terecht (bont, kaviaar, kunstvoorwerpen, juwelen, …). Georganiseerde misdaad? Soms. Maar heel vaak zijn het toeristen die – zich van geen kwaad bewust – deze voorwerpen als souvenir mee naar huis nemen in hun bagage.

Lees meer
Ontdek al onze nieuwsberichten Ontdek al onze nieuwsberichten