Aankoop

Elk bedrijf moet om een product of een dienst aan te bieden, grondstoffen, eindproducten of diensten aankopen. Afhankelijk van hun oorsprong, de gebruikte productie- of winningsmethode zullen de onderling verwisselbare grondstoffen en producten/diensten een verschillende impact hebben op de biodiversiteit. De winning van mineralen of de intensieve teelt van oliepalmbomen bijvoorbeeld leidt vaak tot de vernietiging van tropische bossen en brengt ook de vele soorten die er leven in gevaar.

Zij deden het voor

Biologische kruidenthee van Tilman, een keuze voor de biodiversiteit

Tilman heeft een assortiment kruidentheeën ontwikkeld op basis van regionale planten uit de biologische landbouw, d.w.z. zonder pesticiden of chemische meststoffen. Een keuze die belangrijk is als men weet dat van de 5 planten of bloemen die in Europa verkocht worden, er 4 pesticiden bevatten die mogelijks verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van de bijen. Het gebruik van pesticiden, chemische meststoffen en andere meststoffen heeft ook een impact op de vogels die typisch zijn voor landbouwmilieus: in Europa is hun populatie sinds 1980 met de helft gedaald.
BeBiodiversity

Wie is Tilman?

Tilman is een Belgisch farmaceutisch laboratorium dat voor de natuur gekozen heeft: fytotherapie, dit wil zeggen geneeskunde via planten. www.tilman.be

?

Wat kan ik concreet doen voor mijn bedrijf?

BiodiversiTree is een online tool die u acties voor de biodiversiteit helpt kiezen op basis van uw situatie, uw grondstoffen, uw vestigingsplaats en uw activiteitsdomein.

Probeer de applicatie Probeer de applicatie

Hoe verder te gaan?

Andere categorieën