Terreinen

Het is belangrijk dat bedrijven de terreinen die zij in gebruik hebben, inrichten en beheren in overeenstemming met de lokale biodiversiteit. Afhankelijk van de inrichting en beplantingskeuze kan de impact op de biodiversiteit nihil zijn (een taxushaag bijvoorbeeld draagt niet bij tot de biodiversiteit) of negatief (bijvoorbeeld beton of invasieve uitheemse planten), of juist zeer positief als er gekozen wordt voor een verscheidenheid aan planten, bomen, struiken, hagen, bloemen die tegelijkertijd als habitat en voedselbron dienen voor de lokale fauna.

Zij deden het voor

Ecosem, biodiversiteit zaaien

Ecosem zorgt voor een terreininrichting (privé of publiek) die de ontwikkeling van de lokale biodiversiteit bevordert en er helemaal is aan aangepast. Ze verwelkomt de biodiversiteit. Er wordt ook rekening gehouden met de samenhang tussen fauna en flora, bijvoorbeeld door speciaal voor de wilde bijen aangepaste bloemen te planten.
BeBiodiversity

Wie is Ecosem?

Ecosem is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en de verkoop van inheemse planten en zaden met gecontroleerde oorsprong. www.ecosem.be

?

De Regie en een groener vastgoed

Waar mogelijk investeert de Regie der Gebouwen in het aanplanten van boomgaarden of bloemenweiden, en ondersteunt ze projecten voor het aanleggen van stadsmoestuinen die door leden van haar administratie beheerd worden. Zo kan de omgeving van gebouwen vergroend worden, vooral dan in de stad. Door in habitats en voedsel voor dieren en planten te voorzien zorgt men ook voor een rijkere biodiversiteit. Dit komt ook het welzijn van het personeel ten goede.
BeBiodiversity

Wie is de Regie der Gebouwen?

De Regie der Gebouwen is de vastgoedbeheerder van de Belgische staat. Ze zorgt ervoor dat de federale ambtenaren in kwalitatieve kantoren kunnen werken en houdt ook het federaal architecturaal en historisch patrimonium in stand: 1015 gebouwencomplexen, goed voor 7 miljoen vierkante meter in België. www.regiedergebouwen.be

?

Wat kan ik concreet doen voor mijn bedrijf?

BiodiversiTree is een online tool die u acties voor de biodiversiteit helpt kiezen op basis van uw situatie, uw grondstoffen, uw vestigingsplaats en uw activiteitsdomein.

Probeer de applicatie Probeer de applicatie

Hoe verder te gaan?

Andere categorieën