Infrastructuur

De infrastructuur van een bedrijf heeft, afhankelijk van bepaalde bouwkeuzes en gebruikte materialen, een niet onbelangrijke impact op de lokale en "verre" biodiversiteit. Sommige aspecten zoals verlichting, verwarmings- of koelsysteem, ventilatie of isolatie hebben een impact op het energieverbruik en dus op de klimaatverandering, een van de vijf bedreigingen voor de biodiversiteit.

Zij deden het voor

Belvas kiest voluit voor biodiversiteit

Het gebouw van de chocoladefabriek Belvas is uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen en een systeem voor warmteterugwinning van de airco. Met de energie van de warme lucht wordt water verwarmd, dat vervolgens wordt gebruikt bij het smelten van de chocolade voor de productie van pralines en truffels. Het nieuwe gebouw wordt een volledig passief gebouw dat nog duurzamer en milieuvriendelijker zal zijn: met waterrecuperatiesysteem, geothermische verwarming, …. het gebouw zal volledig in de omringende natuur opgaan.
BeBiodiversity

Wie is Belvas?

Belvas is de eerste biologische, rechtvaardige en milieuvriendelijke chocoladefabriek in het noorden van Europa. Dit bedrijf wil vernieuwend zijn in de ontwikkeling van een duurzame economie. www.belvas.be

?

Regie der Gebouwen: bouwen, beheren, onderhouden … denken in termen van biodiversiteit!

De Regie der Gebouwen, de grootste vastgoedbeheerder van het land, investeert extra middelen in groendaken. Deze zorgen ervoor dat atmosferisch stof, stofdeeltjes en pollen die in de lucht zweven zich hierop vastzetten. Ze helpen de stadslucht te zuiveren, hebben een positieve impact op het water en de temperatuurregeling in het gebouw, en ze vormen een vervangingshabitat voor vele planten- en diersoorten, zoals bestuivers, vogels en andere ongewervelde dieren.
BeBiodiversity

Wie is de Regie der Gebouwen?

De Regie der Gebouwen is de vastgoedbeheerder van de Belgische staat. Ze zorgt ervoor dat de federale ambtenaren in kwalitatieve kantoren kunnen werken en houdt ook het federaal architecturaal en historisch patrimonium in stand: 1015 gebouwencomplexen, goed voor 7 miljoen vierkante meter in België. www.regiedergebouwen.be

?

Wat kan ik concreet doen voor mijn bedrijf?

BiodiversiTree is een online tool die u acties voor de biodiversiteit helpt kiezen op basis van uw situatie, uw grondstoffen, uw vestigingsplaats en uw activiteitsdomein.

Probeer de applicatie Probeer de applicatie

Hoe verder te gaan?

Andere categorieën