Processen

De grote druk op de biodiversiteit kan worden vermeden door het hanteren van specifieke productiemethoden - van het produceren van grondstoffen tot het verpakken van de producten -, maar ook door intern milieuvriendelijker te functioneren. Zo zijn bijvoorbeeld een zacht mobiliteitsplan, een optimaal afval- en grondstoffenbeheer, weloverwogen en duurzame geschenken en stimulansen of telewerken maatregelen om deze druk te verminderen.

Zij deden het voor

Amanprana bant plastic uit zijn verpakking

Amanprana kiest uitsluitend voor kartonnen en glazen verpakkingen. Al het papier dat in hun kantoren wordt gebruikt, heeft een FSC keurmerk, er wordt niet onnodig geprint en het papier belandt zo veel mogelijk in de papierversnipperaar om vervolgens bij de verstuurde pakketten bijgevoegd te worden als opvulsel voor het veilig vervoeren. Het bedrijf verbiedt zelfs proefmonsters. Het beperkt zo het gebruik van plastic en de verspreiding ervan in onze bodems en oceanen.
BeBiodiversity

Wie is Amanprana?

Amanprana biedt een assortiment biologische en Fair trade producten aan, van voedingsoliën tot lichaamsoliën die één punt gemeenschappelijk hebben: ze zijn zacht voor ons welzijn en voor de natuur. www.amanprana.eu

?

Ecosem, biodiversiteitsvriendelijke oogstmethodes

De specificiteit van Ecosem ligt in het aanbieden van zaden en planten van gecontroleerde regionale oorsprong, voornamelijk uit Wallonië, die zijn aangepast aan ons klimaat, onze bodem en de lokale fauna. Het bedrijf vermindert zo het risico op de invoer van invasieve uitheemse soorten die op Europees niveau voor een economisch verlies van naar schatting 12 miljard euro per jaar zorgen. De oogst gebeurt manueel voor kleine percelen en mechanisch voor grotere oppervlakten. Er worden ook geen chemische producten gebruikt voor de productie van wilde planten in kassen.
BeBiodiversity

Wie is Ecosem?

Ecosem is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en de verkoop van inheemse planten en zaden van gecontroleerde oorsprong. www.ecosem.be

?

Wat kan ik concreet doen voor mijn bedrijf?

BiodiversiTree is een online tool die u acties voor de biodiversiteit helpt kiezen op basis van uw situatie, uw grondstoffen, uw vestigingsplaats en uw activiteitsdomein.

Probeer de applicatie Probeer de applicatie

Hoe verder te gaan?

Andere categorieën